Nätlån - Snabbt, säkert lån, pengar direkt och bättre än ett SMS-lån
Nätlån - Snabbt, säkert lån, pengar direkt och bättre än ett SMS-lån
När du ansöker godkänner du användarvillkoren, våra allmänna villkor och att du tagit del av informationen i SEKKI.

Räkneexempel: 30 000 kr i annuitetslån på 4 år med 27,95% nominell ränta, 31,82% effektiv ränta, kostar 1 045 kr/mån (48 ggr). Att återbetala: 50 160 kr inkl. alla avgifter.

Låna pengar snabbt - ansök om att låna pengar direkt

Vi vill däremot erbjuda dig att ansöka om lån genom vår samarbetspartner, klicka nedan för att se var du kan ansöka om lån.

Lån med betalningsanmärkningar

Vi vill inte att en tidigare betalningsanmärkning ska behöva sätta stopp för dina mål. Hos oss är varje kund unik och vi gör gärna vad vi kan för att hjälpa dig – oavsett om du ansöker om lån med betalningsanmärkningar eller inte. När du ansöker om lån hos oss tar vi hänsyn till hela din ekonomi i vår kreditbedömning. Tillsammans med dig försöker vi hitta en lösning där vårt mål är att kunna ge dig en trygg och stabil ekonomi. Oavsett om du behöver köpa nya vitvaror, samla lån eller snabbt har behov att låna en mindre summa pengar.

Vad är en betalningsanmärkning?

En betalningsanmärkning uppstår när du inte har betalat en räkning eller skuld i tid. Kreditupplysningsföretagen samlar in uppgifter om obetalda skulder från flera olika aktörer, till exempel myndigheter, kommuner och banker. Den information som kreditupplysningsföretagen samlar in används av långivare och andra företag som behöver veta om du har skött dina betalningar. En betalningsanmärkning ses som ett tecken på att en person inte har hanterat sin ekonomi på ett ordentligt vis och om du har fått en betalningsanmärkning kan det vara svårt att låna pengar, få en hyresrätt eller skaffa ett telefonabonnemang.

Hur får man en betalningsanmärkning?

Du får en betalningsanmärkning om du inte betalar dina räkningar och fakturor i tid. Du kan få en anmärkning för både små och stora belopp, ett så lågt belopp som 100 kronor kan leda till en betalningsanmärkning om du missar eller struntar i att betala en räkning. Många gånger kommer anmärkningarna från mindre skulder som trängselavgifter och shopping. Du kan också få betalningsanmärkningar om du har en skuld till staten eller kommunen. Då kallas det allmänna mål. Det kan till exempel gälla obetalda skatter. En betalningsanmärkning som rör betalningskrav från den privata sektorn kallas enskilda mål. Det gäller då privatpersoner eller företag som exempelvis inte har betalat fakturor för saker som man har handlat eller köpt in till företaget.

När försvinner en betalningsanmärkning?

När Kronofogden fastställer att du har en skuld registreras en betalningsanmärkning. Det tar sedan tre år innan den försvinner från registret efter det att skulden är betald, om det gäller en privatperson. De tre år som betalningsanmärkningen finns registrerad gäller från det datum då den registrerades. Det betyder att om du får en anmärkning 20 augusti 2020 så gäller den till och med 20 augusti 2023. Efter dessa tre år försvinner den från kreditupplysningsbolagens register. Det går inte att få en kortare period än 3 år, även om du skulle betala tillbaka skulden direkt efter Kronofogdens utslag. Om betalningsanmärkningen gäller en person som har fått skuldsanering ligger anmärkningen kvar i hela 5 år.

Kan jag låna pengar med betalningsanmärkningar?

Ja, Nätlån har ingen automatisk utsortering. Vi gör en individuell bedömning av varje ärende och en anmärkning behöver inte innebära ett avslag. Antalet anmärkningar är bara en faktor bland många andra om du vill låna pengar trots betalningsanmärkningar. När vi gör en bedömning väger vi in antalet betalningsanmärkningar mot din disponibla inkomst och dina utgifter. Vi vill vara säkra på att du har möjlighet att betala tillbaka lånet. Det är självklart bra att ha så få anmärkningar som möjligt, men även storleken på skulden har betydelse. Det är stor skillnad på att ha haft en skuld på hundratusentals kronor hos Kronofogden eller bara på några tusenlappar. Det är såklart bättre att ha en mindre skuld än en större om du vill låna pengar med betalningsanmärkning.
Läs mer om att låna med betalningsanmärkning här.

Hur ansöker jag om att låna pengar?

Hur gör man för att ansöka om ett lån hos oss?

När du har bestämt dig för att ta ett lån hos oss är det första du ska göra är att noga läsa igenom villkoren och priserna. Om du sedan bestämmer dig för att ta ett lån ansöker du direkt via ansökningsformuläret här på hemsidan.

Hos oss är det enkelt att ansöka om lån. Du gör själv din ansökan med hjälp av ditt mobila BankID. Fyll bara i ansökan med dina uppgifter och hur mycket du vill låna. Vi är måna om din kreditvärdighet, så när du ansöker om lån via oss gör vi vår kreditprövning av din ansökan via Bisnode. En kreditupplysning via Bisnode påverkar inte ditt kreditbetyg hos andra kreditupplysningsföretag.

Ansök om att låna pengarVar noga med att läsa igenom och fylla i korrekta uppgifter. Med hjälp av ditt BankID hämtar du ditt kontonummer från din bank och undertecknar skuldebrevet på samma gång. När ansökan är ifylld kan du ladda ner skuldebrevet. Du kan då läsa igenom skuldebrevet och villkoren innan du bestämmer dig för att skicka in din ansökan. Efter att du skickat in din ansökan får du en bekräftelse till din e-postadress att vi mottagit din ansökan där även skuldebrevet bifogas. Godkänner vi din ansökan betalar vi ut godkänt belopp direkt till kontot du valt för din ansökan som även framgår på skuldebrevet.

Observera att en kreditupplysning kommer att göras och att din ansökan kan komma att avslås i efterhand. Vi tar en kreditupplysning via Bisnode och den påverkar inte ditt kreditbetyg hos andra kreditupplysningsföretag. Man ansöker direkt via ansökningsformuläret på hemsidan. Med hjälp av ditt BankID signerar du avtalet, snabbt, smidigt och säkert! Godkänner vi din ansökan betalar vi ut godkänt belopp direkt till kontot du valt för din ansökan som även framgår på skuldebrevet.

Nätlån tillämpar god kreditgivningssed och tar sitt fulla ansvar som kreditgivare. Vi är måttfulla i vår marknadsföring och kommunikation för att inte riskera att påverka kundens förmåga att fatta ett välgrundat beslut baserat på sina egna behov och förutsättningar. Det ömsesidiga ansvaret innebär bland annat att det är viktigt att du som låntagare säkerställer att du har utrymme för att återbetala ditt lån och att du uppger korrekt information i din låneansökan. Exempelvis är det bra att tänka på att aldrig låna:
 • Om du redan har för många skulder
 • Om du vet att du kommer att ha svårigheter med att betala tillbaka
 • För att betala tillbaka andras skulder
 • För att låna ut pengar till andra som är i behov av pengar

Grundkrav för att vi ska låna ut pengar

 • Du är mellan 18 år - 70 år.
 • Du har inkomst av tjänst, näringsverksamhet eller pension på lägst 12 500 kr per månad (inkomst deklarerad i Sverige).
 • Du har svenskt personnummer och en folkbokföringsadress. Ej skyddad identitet.
 • Du har inget aktuellt skuldsaldo hos kronofogden (betalningsanmärkning och gamla utmätningsförsök får finnas).
 • Du har mobilt BankID (mer om Mobilt BankID).
 • Att du inte har andra sms lån hos oss som inte är betalda
Endast efter en godkänd ansökan kan vi låna ut pengar till dig som låntagare.

Ansök om ett lån

Tänk på det här innan du skickar din ansökan om lån

Att låna pengar i sig behöver inte vara dumt eller farligt, bara du känner till riskerna. Innan du skickar in din ansökan om ett lån med betalningsanmärkningar, oavsett vad lånet gäller, bör du se till att du har tänkt igenom saken noga. Betalningsanmärkningar är ett tecken på en tidigare misskött ekonomi. Det krävs en hel del oaktsamhet och försummelse för att kreditupplysningsbolagen ska få anledning att göra en notering i sina register. Om du har fått en betalningsanmärkning bör du ta den på allvar. Var också noggrann så att du inte drar på dig fler anmärkningar eller fler skulder. Om du hamnar djupare i skuldfällan finns risken att du blir oförmögen att betala några skulder överhuvudtaget. Om du inte kan betala förvandlas skulden snabbt till en ny betalningsanmärkning.

Ansök om lån genom Bisnode

Vi är måna om din kreditvärdighet, så när du ansöker om lån via oss gör vi vår kreditprövning av din ansökan via Bisnode. En kreditupplysning via Bisnode påverkar inte ditt kreditbetyg hos andra kreditupplysningsföretag.

Välkommen att ansöka om att låna pengar direkt!

Vanligaste frågorna

Hur mycket pengar får jag låna?
Du kan ansöka om lån från 10 000 kr upp till 50 000 kr.
Vilken ränta får jag när jag lånar pengar?
Den effektiva räntan är 31,82%
Vad har ni för grundkrav för att låna pengar?
 • Du är mellan 18 år - 70 år.
 • Du har inkomst av tjänst, näringsverksamhet eller pension på lägst 15 000 kr per månad efter skatt (inkomst deklarerad i Sverige) under minst 3 månader före ansökan.
 • Du har svenskt personnummer och en folkbokföringsadress. Ej skyddad identitet.
 • Du har inget aktuellt skuldsaldo hos kronofogden (betalningsanmärkning och gamla utmätningsförsök får finnas).
 • Du har mobilt BankID (mer om Mobilt BankID).
Tar ni en kreditupplysning?
Ja, vi använder oss utav Bisnode. En kreditupplysning via Bisnode påverkar inte ditt kreditbetyg hos andra kreditupplysningsföretag.
Vad finns det för avgifter?
 • Startkostnad/uppläggningsavgift: 0 kr
 • Påminnelseavgift: 60 kr
 • Inkassoavgift: 180 kr
 • Lösa lånet i förtid: 0 kr
 • Ändra återbetalningstid: 0 kr
Kan jag utöka mitt lån?
Ja! Du ansöker enkelt om en höjning av ditt lån genom att fylla i ansökningsformuläret på vår hemsida. Kan du inte ansöka om en höjning genom formuläret kan vi dessvärre inte erbjuda dig en höjning.

Hur kan vi hjälpa dig?

Vill du ha hjälp eller saknar svar på en fråga du har så är du alltid välkommen att kontakta oss.

Kontakta oss