Nätlån - Snabbt, säkert lån, pengar direkt och bättre än ett SMS-lån
Nätlån - Snabbt, säkert lån, pengar direkt och bättre än ett SMS-lån
När du ansöker godkänner du användarvillkoren, våra allmänna villkor och att du tagit del av informationen i SEKKI.

Räkneexempel: 30 000 kr i annuitetslån på 4 år med 27,95% nominell ränta, 31,82% effektiv ränta, kostar 1 045 kr/mån (48 ggr). Att återbetala: 50 160 kr inkl. alla avgifter.

Låna pengar snabbt - ansök om att låna pengar direkt

Vi vill däremot erbjuda dig att ansöka om lån genom vår samarbetspartner, klicka nedan för att se var du kan ansöka om lån.

Sms lån direkt – när du snabbt och smidigt behöver låna en mindre summa

Ibland händer det att något oväntat inträffar och exakt då råkar det vara tomt på kontot. I dessa situationer är det bra att veta att du kan låna pengar snabbt tack vare sms lån direkt. För dig som inte har någon buffert att ta av kan då sms lånet vara en smidig lösning på problemet. Att ta ett sms lån är det absolut enklaste och snabbaste sättet att få pengar direkt in på ditt konto. Om du är i en nödsituation och i akut behov av pengar så kan ett lån fungera som en tillfällig finansiell lösning. Det är ett litet flexibelt lån med kort löptid som hjälper dig att lösa något oförutsett.

Vad är ett sms lån?

Sms lån är den vanligaste benämningen på ett snabblån med mindre summor som ofta betalas ut eller beviljas samma dag som du ansöker. Sms lån etablerades i Sverige 2006 och fick sitt namn tack vare att man ofta ansökte eller bekräftade lånet via sms. Idag sker lånen oftast på nätet, men tack vare att det först skedde via sms så är den vanliga benämningen sms lån. Idag bekräftar man lånet lika lätt med BankID som med sms. Andra namn på sms lån är till exempel mobillån, snabblån, mikrolån eller nätlån. Trots att det finns olika benämningar är det just små, korta krediter, som tas utan säkerhet, som avses.

Ansöker om ett sms lån

Hur gör man för att ansöka om ett sms lån hos oss?

När du har bestämt dig för att ta ett lån hos oss är det första du ska göra är att noga läsa igenom villkoren och priserna. Om du sedan bestämmer dig för att ta ett lån ansöker du direkt via ansökningsformuläret här på hemsidan.

Trots namnet så ansöker du om ett sms lån precis som vilket annat lån som helst hos oss direkt i vårt ansökningsformulär på nätet. Formuläret är kortfattat och enkelt att fylla i, men om du skulle ha några frågor är det bara att du mejlar eller ringer oss så hjälper vi dig!

Ansök om ett sms lånVar noga med att läsa igenom och fylla i korrekta uppgifter. Med hjälp av ditt BankID hämtar du ditt kontonummer från din bank och undertecknar skuldebrevet på samma gång. När ansökan är ifylld kan du ladda ner skuldebrevet. Du kan då läsa igenom skuldebrevet och villkoren innan du bestämmer dig för att skicka in din ansökan. Efter att du skickat in din ansökan får du en bekräftelse till din e-postadress att vi mottagit din ansökan där även skuldebrevet bifogas. Godkänner vi din ansökan betalar vi ut godkänt belopp direkt till kontot du valt för din ansökan som även framgår på skuldebrevet.

Observera att en kreditupplysning kommer att göras och att din ansökan kan komma att avslås i efterhand. Vi tar en kreditupplysning via Bisnode och den påverkar inte ditt kreditbetyg hos andra kreditupplysningsföretag. Man ansöker direkt via ansökningsformuläret på hemsidan. Med hjälp av ditt BankID signerar du avtalet, snabbt, smidigt och säkert! Godkänner vi din ansökan betalar vi ut godkänt belopp direkt till kontot du valt för din ansökan som även framgår på skuldebrevet.

Nätlån tillämpar god kreditgivningssed och tar sitt fulla ansvar som kreditgivare. Vi är måttfulla i vår marknadsföring och kommunikation för att inte riskera att påverka kundens förmåga att fatta ett välgrundat beslut baserat på sina egna behov och förutsättningar. Det ömsesidiga ansvaret innebär bland annat att det är viktigt att du som låntagare säkerställer att du har utrymme för att återbetala ditt lån och att du uppger korrekt information i din låneansökan. Exempelvis är det bra att tänka på att aldrig låna:
 • Om du redan har för många skulder
 • Om du vet att du kommer att ha svårigheter med att betala tillbaka
 • För att betala tillbaka andras skulder
 • För att låna ut pengar till andra som är i behov av pengar

Grundkrav för att vi ska låna ut pengar

 • Du är mellan 18 år - 70 år.
 • Du har inkomst av tjänst, näringsverksamhet eller pension på lägst 12 500 kr per månad (inkomst deklarerad i Sverige).
 • Du har svenskt personnummer och en folkbokföringsadress. Ej skyddad identitet.
 • Du har inget aktuellt skuldsaldo hos kronofogden (betalningsanmärkning och gamla utmätningsförsök får finnas).
 • Du har mobilt BankID (mer om Mobilt BankID).
 • Att du inte har andra sms lån hos oss som inte är betalda
Endast efter en godkänd ansökan kan vi låna ut pengar till dig som låntagare.

Ansök om ett sms lån

Är sms lån ett bra alternativ?

Sms lån har länge haft ett rykte om sig att vara ett ofördelaktigt lån som snabbt kan ge stora skulder på grund av de höga effektiva räntorna. Då det är enkelt att få sms lån direkt finns det givetvis en risk att låntagare missbrukar sina möjligheter till att ta mindre och flexibla lån. Om du tar för många små och snabba lån och inte återbetalar dem i tid kan det ge svårigheter i framtiden. Om du däremot har en stabil ekonomi och använder en korttidskredit för att betala en oväntad utgift, så kan det istället vara ett mycket bra alternativ. Det viktiga är att du kommer ihåg att betala tillbaka det mindre lånebeloppet i tid.

När ett sms lån kan vara en god idé

Låt säga att din bil går sönder och du behöver den i ditt jobb. Om det är långt kvar till lön och det inte finns några pengar på kontot, så kan ett sms lån direkt rädda dig ur situationen. Om du vet att du kan betala av snabblånet så snart du har fått din lön, studiebidrag eller a-kassa så behöver du inte oroa dig. I det fallet kan det snarare vara så att ett sms lån med direkt utbetalning hjälper din vardag att rulla på utan hinder. Sammanfattningsvis kan man säga att ett sms lån direkt är ett bra alternativ för dig som har bra koll på din ekonomi. Lånet passar dig som vet att lånet kommer att komma till god användning och att du har möjlighet att snabbt betala tillbaka lånet.

Låna pengar snabbt - betala tillbaka lika snabbt utan extra kostnad

Om du vill ta ett sms lån direkt kan du närsomhelst betala tillbaka ditt lån utan att behöva betala en högre ränta eller ränteskillnadsersättning. Om du betalar tillbaka hela ditt lån i förskott tar vi ingen extra avgift och du är alltid välkommen tillbaka om du behöver låna igen. Du kan ansöka om lån från 10 000 kr upp till 50 000 kr. Den nominella räntan är 27,95% (effektiv ränta 31,82%).

Låna med sunt förnuft

Sms lån kan bli en dålig vana om du inte använder sunt förnuft. Kom ihåg att alltid kolla vilken effektiv ränta ditt lån har. Låt det inte bli en dålig vana att ofta ha sms lån som en lösning. Om du upplever att du ofta är i behov av att låna pengar snabbt, så kan det vara bra att istället se över din privatekonomi för att göra den mer hållbar. Om nackdelarna är fler än fördelarna för dig så bör du inte ta ett sms lån. Om du däremot vet med dig att du kommer kunna betala tillbaka lånet i tid så finns det inget hinder för dig att ta ett lån. Ett sms lån ger pengar direkt och kan därför användas för att betala akuta kostnader. Tänk dock på att du måste kunna betala tillbaka lånet.

Välkommen att ansöka om ett sms lån direkt!

Vanligaste frågorna

Hur mycket pengar får jag låna?
Du kan ansöka om lån från 10 000 kr upp till 50 000 kr.
Vilken ränta får jag när jag lånar pengar?
Den effektiva räntan är 31,82%
Vad har ni för grundkrav för att låna pengar?
 • Du är mellan 18 år - 70 år.
 • Du har inkomst av tjänst, näringsverksamhet eller pension på lägst 15 000 kr per månad efter skatt (inkomst deklarerad i Sverige).
 • Du har svenskt personnummer och en folkbokföringsadress. Ej skyddad identitet.
 • Du har inget aktuellt skuldsaldo hos kronofogden (betalningsanmärkning och gamla utmätningsförsök får finnas).
 • Du har mobilt BankID (mer om Mobilt BankID).
Tar ni en kreditupplysning?
Ja, vi använder oss utav Bisnode. En kreditupplysning via Bisnode påverkar inte ditt kreditbetyg hos andra kreditupplysningsföretag.
Vad finns det för avgifter?
 • Startkostnad/uppläggningsavgift: 0 kr
 • Påminnelseavgift: 60 kr
 • Inkassoavgift: 180 kr
 • Lösa lånet i förtid: 0 kr
 • Ändra återbetalningstid: 0 kr
Kan jag utöka mitt lån?
Ja! Du ansöker enkelt om en höjning av ditt lån genom att fylla i ansökningsformuläret på vår hemsida. Kan du inte ansöka om en höjning genom formuläret kan vi dessvärre inte erbjuda dig en höjning.

Hur kan vi hjälpa dig?

Vill du ha hjälp eller saknar svar på en fråga du har så är du alltid välkommen att kontakta oss.

Kontakta oss