Nätlån - Snabbt, säkert lån, pengar direkt och bättre än ett SMS-lån
Nätlån - Snabbt, säkert lån, pengar direkt och bättre än ett SMS-lån
När du ansöker godkänner du användarvillkoren, våra allmänna villkor och att du tagit del av informationen i SEKKI.

Räkneexempel: 30 000 kr i annuitetslån på 4 år med 27,95% nominell ränta, 31,82% effektiv ränta, kostar 1 045 kr/mån (48 ggr). Att återbetala: 50 160 kr inkl. alla avgifter.

Låna pengar snabbt - ansök om att låna pengar direkt

Vi vill däremot erbjuda dig att ansöka om lån genom vår samarbetspartner, klicka nedan för att se var du kan ansöka om lån.
Snabblån

Bästa räntan på ett snabblån?

Det bästa snabblånet kanske inte är ett traditionellt snabblån?

Snabblån har traditionellt sett alltid syftat på dyra lån på små belopp med hög effektiv ränta. Det behöver inte längre vara så, när du ansöker om snabblån hos oss går det både fort att fylla i en ansökan och snabbt att få besked men utan den traditionellt höga effektiva räntan. Hos oss kan du låna från 10 000 kronor upp till 50 000 kronor.

Typ av lån - snabblån, smslån eller blancolån?

Det finns många olika namn på snabblån, sms lån och lån till konsumenter, så kallade konsumentkrediter. Alla typer av lån innebär att låntagaren ansöker om lån och att långivaren gör en kreditkontroll för att bedöma låntagarens återbetalningsförmåga.
Läs mer om olika snabblån, smslån och blancolån här.

Ansöker om ett lån

Hur gör man för att ansöka om ett snabblån hos oss om man behöver låna pengar?

När du har bestämt dig för att ta ett lån hos oss är det första du ska göra är att noga läsa igenom villkoren och priserna. Om du sedan bestämmer dig för att ta ett lån ansöker du direkt via ansökningsformuläret här på hemsidan.

Ansök om ett snabblånVar noga med att läsa igenom och fylla i korrekta uppgifter när du ansöker om lån. Med hjälp av ditt BankID hämtar du ditt kontonummer från din bank och undertecknar skuldebrevet på samma gång. När ansökan är ifylld kan du ladda ner skuldebrevet. Du kan då läsa igenom skuldebrevet och villkoren innan du bestämmer dig för att skicka in din ansökan. Efter att du skickat in din ansökan får du en bekräftelse till din e-postadress att vi mottagit din ansökan där även skuldebrevet bifogas. Godkänner vi din ansökan betalar vi ut godkänt belopp direkt till kontot du valt för din ansökan som även framgår på skuldebrevet.

Observera att en kreditupplysning kommer att göras och att din ansökan kan komma att avslås i efterhand. Vi tar en kreditupplysning via Bisnode och den påverkar inte ditt kreditbetyg hos andra kreditupplysningsföretag. Man ansöker direkt via ansökningsformuläret på hemsidan. Med hjälp av ditt BankID signerar du avtalet, snabbt, smidigt och säkert! Godkänner vi din ansökan betalar vi ut godkänt belopp direkt till kontot du valt för din ansökan som även framgår på skuldebrevet.

Nätlån tillämpar god kreditgivningssed och tar sitt fulla ansvar som kreditgivare. Vi är måttfulla i vår marknadsföring och kommunikation för att inte riskera att påverka kundens förmåga att fatta ett välgrundat beslut baserat på sina egna behov och förutsättningar. Det ömsesidiga ansvaret innebär bland annat att det är viktigt att du som låntagare säkerställer att du har utrymme för att återbetala ditt lån och att du uppger korrekt information i din låneansökan. Om du till exempel inte tror dig kunna betala tillbaka hela skulden riskerar du att hamna hos kronofogden. Om detta händer riskerar du en betalningsanmärkning. Exempelvis är det bra att tänka på att aldrig låna:
 • Om du redan har för många skulder
 • Om du vet att du kommer att ha svårigheter med att betala tillbaka
 • För att betala tillbaka andras skulder
 • För att låna ut pengar till andra som är i behov av pengar

Grundkrav för att vi ska låna ut pengar

 • Du är mellan 18 år - 70 år.
 • Du har inkomst av tjänst, näringsverksamhet eller pension på lägst 12 500 kr per månad (inkomst deklarerad i Sverige).
 • Du har svenskt personnummer och en folkbokföringsadress. Ej skyddad identitet.
 • Du har inget aktuellt skuldsaldo hos kronofogden (betalningsanmärkning och gamla utmätningsförsök får finnas).
 • Du har mobilt BankID (mer om Mobilt BankID).
 • Att du inte har andra snabblån hos oss som inte är betalda
Endast efter en godkänd ansökan kan vi låna ut pengar till dig som låntagare.

Ansök om ett snabblån

Kan jag söka ett snabblån på ett år men ha det en kort tid?

Om du vill ta ett lån kan du närsomhelst betala tillbaka ditt lån utan att behöva betala en högre ränta eller ränteskillnadsersättning. Vår inställning är att du som långivare alltid, närsomhelst kan välja att betala tillbaka ett lån du har tagit även om det har gått kort tid sedan du fick pengarna.

Du väljer själv när du betalar tillbaka lånet

Om du betalar tillbaka hela ditt snabblån i förskott tar vi ingen extra avgift och du är alltid välkommen tillbaka om du behöver låna igen. Att betala tillbaka lånet tidigare eller i tid är något vi självklart uppmuntrar och ser positivt på. Det förbättrar även dina chanser att få lån hos oss i framtiden. Hos Nätlån har du alltid ångerrätt och inte enbart under 14 dagar. Så länge du betalar tillbaka lånet till oss slutar räkna på räntan.

Pengarna på kontot

Efter att du har fyllt i en låneansökan och fått bekräftelse om att vi har godkänt ditt lån kommer vi att betala ut pengarna till dig. Utbetalningen kommer ske till det konto som du har angett vid din låneansökan. Utbetalningen görs nästan alltid samma dag som ditt lån beviljas och i de flesta fall får du pengarna på kontot inom några timmar.

För återbetalning av lånet kommer vi att koppla det konto du angett till oss som utbetalningskonto till autogirot för att det ska vara så smidigt som möjligt för dig som låntagare. Tänk därför på att det konto som du anger är ett transaktionskonto och att det går att koppla mot autogiro. Det är t.ex. oftast inte möjligt att välja ett sparkonto.

Nominell ränta, effektiv ränta eller effektiva räntan?

Den nominella räntan är den ränta som långivaren tar ut för snabblånet. Det är däremot inte bara denna som du betalar när du tar ett snabblån. Utöver räntan tillkommer det oftast, men inte hos Nätlån, kostnader i form av uppläggningsavgifter och aviavgifter. Dessa utgifter, tillsammans med den nominella räntan, utgör den så kallade effektiva räntan och den presenteras alltid på årsbasis. Den effektiva räntan är alltså vad du verkligen betalar för lånet. Att den effektiva räntan presenteras på just årsbasis är också anledningen till varför snabblån i regel kan uppfattas som dyra.

På Nätlån tar vi inte ut någon uppläggningsavgift eller aviavgift, därför ligger vår effektiva ränta mer i linje med vad vi anger i vår nominella ränta jämfört med många andra långivare.

Eftersom vi inte har någon uppläggningsavgift är det alltså väldigt fördelaktigt att tag snabblån hos oss på ett år men betala tillbaka det tidigare om du har möjlighet. Detta då den effektiva räntan blir mycket lägre än om du tar ett snabblån med en lägre nominell ränta men med en hög uppläggningsavgift och dyra aviavgifter.

Lån med kreditupplysning genom Bisnode

Till skillnad från många andra företag med en lägre effektiv ränta tar vi en kreditupplysning från Bisnode för våra lån. En kreditupplysning är en del ut av vår kreditprövning för att säkerställa att vi endast lånar ut till dig som har möjlighet att återbetala lånet.

Göra en kreditupplysning

För några år sedan var det vanligt att smslån gavs ut utan att någon kreditupplysning gjordes men det är numera reglerat i konsumentkreditlagen. Det finns alltså inga företag som ger ut smslån eller andra snabblån som inte tar en kreditupplysning. En skillnad mellan snabblånen är därför vilket bolag som tillhandahåller kreditupplysningen. Vanligast är att kreditupplysningar för snabblån och smslån tas genom andra kreditupplysningsföretag såsom CreditSafe eller Bisnode. Vi på Nätlån använder oss utav Bisnode för våra snabblån för att ge ett snabbt och tryggt besked till våra låntagare och utan att påverka ett kreditbetyg hos andra kreditupplysningsföretag.

Låna med betalningsanmärkningar

För att undvika betalningsanmärkningar är det viktigt att alltid kontakta den du är skyldig pengar i god tid. Generellt kan man säga att om du skulle få betalningssvårigheter är vår rekommendation att du genast ska ta kontakt med din kreditgivare. Tillsammans kan ni titta på alternativa lösningar och avbetalningsplaner för att undvika att du får en betalningsanmärkning. En betalningsanmärkning hos oss är inte ett avslags kriterium men hos många långivare är det svårt att få lån med betalningsanmärkning. Tänk på att en betalningsanmärkning påverkar din kreditvärdighet!

Vanliga frågor och svar om snabblån hos Nätlån

Vilket snabblån är bäst?

Det snabblån som är det bästa snabblånet beror på din personliga och ekonomiska situation. Genom att jämför olika lån kan du hitta den bästa långivaren av smslån och snabblån. Tänk på att alla lån har en ränta och att det inte finns lån utan ränta.

Hur får jag bäst ränta på mitt snabblån?

Hos oss på Nätlån får alla samma ränta, men för att få den bästa räntan hos oss behöver du ha en stabil ekonomisk situation och ett bra kreditvärde. Kreditvärdet kontrollerar vi dels genom Instantor men även genom en kreditupplysning hos Bisnode. En kreditupplysning hos Bisnode påverkar inte ditt betyg hos andra kreditupplysningsföretag. Även om din situation inte är den bästa möjliga för tillfället behöver det inte vara omöjligt att få lån hos oss!

Hur fungerar ett snabblån hos Nätlån?

Snabblån hos Nätlån fungerar som vanliga lån men med en snabbare handläggning och således en snabbare utbetalning. Allt går snabbare - du ansöker även enklare och snabbare än med ett vanligt lån. Med ett snabblån hos Nätlån kan du välja att betala tillbaka lånet på kort tid eller på längre tid. Eftersom vi inte har någon uppläggningsavgift påverkas inte den effektiva räntan om du återbetalar lånet snabbare.

Snabblån, vad innebär det?

Ett snabblån eller ett smslån är små lån utan säkerhet. Hos Nätlån kan du ansöka om snabblån från 10 000 kr upp till 50 000 kr, den nominella räntan hos Nätlån är 27,95% (31,82% effektiv ränta) och återbetalningstiden kan vara enda upp till 10 år!

Kan jag få ett snabblån om jag har betalningsanmärkningar?

Hos oss på Nätlån går det bra! Och även de flesta andra långivare som erbjuder beviljar snabblån trots betalningsanmärkningar. Det du ska vara medveten om är att du ofta får en högre ränta om du har betalningsanmärkningar men det är möjligt att få ett snabblån ändå.

Vad är den stora skillnaden mellan snabblån och smslån?

Det är faktiskt ingen skillnad alls längre! Benämningen smslån har sitt ursprung från tiden då man ansökte om sitt snabblån via sms. Nu förtiden sker alla ansökningar med hjälp av BankID och med en komplett ansökan via dator eller mobilen - men det är båda snabba lån.

Vad är skillnaden mellan en högkostnadskredit och ett snabblån?

Högkostnadskrediter är ett begrepp som har införts i konsumentkreditlagen och gäller alla lån och krediter med en effektiv ränta över 30 % + referensräntan. Dessa kallades tidigare för snabblån. Här är några av de lagar och regler som gäller för högkostnadskrediter:

 • Ett räntetak har införts. Kreditgivaren får aldrig ta ut högre ränta än referensräntan plus 40 procentenheter.
 • Ett kostnadstak har införts. Det innebär att kostnaden för lånet inte får bli högre än själva lånet. Lånar du 10 000 kr ska du aldrig behöva återbetala mer än 20 000 kr.
 • Långivaren får bara förlänga krediten en gång.

OBS! Nätlån är inte en högkostnadskredit eller ett snabblån då den effektiva räntan understiger 30% + referensräntan.

Välkommen att ansöka om ett snabblån idag!

Vanligaste frågorna

Hur mycket pengar får jag låna?
Du kan ansöka om lån från 10 000 kr upp till 50 000 kr.
Vilken ränta får jag när jag lånar pengar?
Den effektiva räntan är 31,82%
Vad har ni för grundkrav för att låna pengar?
 • Du är mellan 18 år - 70 år.
 • Du har inkomst av tjänst, näringsverksamhet eller pension på lägst 15 000 kr per månad efter skatt (inkomst deklarerad i Sverige) under minst 3 månader före ansökan.
 • Du har svenskt personnummer och en folkbokföringsadress. Ej skyddad identitet.
 • Du har inget aktuellt skuldsaldo hos kronofogden (betalningsanmärkning och gamla utmätningsförsök får finnas).
 • Du har mobilt BankID (mer om Mobilt BankID).
Tar ni en kreditupplysning?
Ja, vi använder oss utav Bisnode. En kreditupplysning via Bisnode påverkar inte ditt kreditbetyg hos andra kreditupplysningsföretag.
Vad finns det för avgifter?
 • Startkostnad/uppläggningsavgift: 0 kr
 • Påminnelseavgift: 60 kr
 • Inkassoavgift: 180 kr
 • Lösa lånet i förtid: 0 kr
 • Ändra återbetalningstid: 0 kr
Kan jag utöka mitt lån?
Ja! Du ansöker enkelt om en höjning av ditt lån genom att fylla i ansökningsformuläret på vår hemsida. Kan du inte ansöka om en höjning genom formuläret kan vi dessvärre inte erbjuda dig en höjning.

Hur kan vi hjälpa dig?

Vill du ha hjälp eller saknar svar på en fråga du har så är du alltid välkommen att kontakta oss.

Kontakta oss